Przetwórnia Owocowo Warzywna „DWOREK” S.K.

Przetwórnia Owocowo – Warzywna „Dworek” produkuje zdrowe i smaczne przetwory.
Jej początki sięgają 1958 roku, kiedy to z inicjatywy Rejonowej Spółdzielni Ogrodniczo-Pszczelarskiej w Tarnowie, na bazie budynku nieczynnej gorzelni powstała w Kąśnej Dolnej Przetwórnia Owocowo -Warzywna. Początkowo przetwórnia zajmowała się jedynie kwaszeniem ogórków . Z czasem profil produkcji został poszerzony i na dzień dzisiejszy Przetwórnia produkuje i dostarcza na rynek szeroki asortyment wyrobów owocowo-warzywnych i dań gotowych.
Od roku 1993 przetwórnia jest prywatną własnością. Wyroby firmy znane są nie tylko na rynku krajowym, ale i zagranicą: w USA, Kanadzie, Belgii, Niemczech, Czechach, na Węgrzech, Słowacji, w Portugalii, Hiszpanii i Rosji. Ogórki konserwowe jak i pozostałe wyroby produkowane są na bazie czystej krystalicznie, niechlorowanej wody źródlanej czerpanej z własnego ujęcia. Za walory estetyczne i smakowe – priorytetowy wyrób przetwórni – ogórki konserwowe zostały laureatem konkursu i otrzymały certyfikat Najwyższa Jakość Małopolska.
Położenie geograficzne przetwórni na Pogórzu Ciężkowickim ze względu na czyste, nieskażone chemią powietrze, gwarantujące dodatkowo, że wyroby produkowane przez Firmę „Dworek” w Przetwórni Kąśna Dolna dostarczają klientom prawdziwej smakowej rozkosz dostarczają klientom prawdziwej smakowej rozkoszy.